Telekom Srbija proširio poslovanje na Hrvatsku

Generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko izjavio je na večerašnjoj promociji povodom dokapitalizacije TV kanala Arena Sport, da je partnerstvom sa tom kompanijom Telekom proširio svoje prisustvo u regionu, tako da sada posluje i u Hrvatskoj, osim što je već prisutan u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Telekom Srbija postao je većinski vlasnik kompanije HD WIN i njena sva četiri TV kanala Arena Sport, pošto je dokapitalizacijom u iznosu od 7,7 miliona evra stekao 51 odsto vlasništva nad tom kompanijom. Telekom je prepoznao Arenu Sport kao najatraktivniji TV kanal u regionu, zbog čega je i ušao u aranžman kojim će biti prisutan na kablovskoj televiziji Open TV IPTV, tablet računarima i mobilnim telefonima, preko interneta i 3G mobilne mreže. Korisnici usluge, koja će promotivno krenuti od 1. septembra, moći će da prate utakmice Lige šampiona u fudbalu, košarkaške utakmice i druge sportove na domaćem terenu i u svetu.

Telekom Srbija proširio poslovanje na HrvatskuGeneralni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko izjavio je na večerašnjoj promociji povodom dokapitalizacije TV kanala Arena Sport, da je partnerstvom sa tom kompanijom Telekom proširio svoje prisustvo u regionu, tako da sada posluje i u Hrvatskoj, osim što je već prisutan u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Telekom Srbija postao je većinski vlasnik kompanije HD WIN i njena sva četiri  TV kanala Arena Sport, pošto je dokapitalizacijom u iznosu od 7,7 miliona evra stekao 51 odsto vlasništva nad tom kompanijom.

Radujko je rekao da je Telekom prepoznao Arenu Sport kao najatraktivniji TV kanal u regionu, zbog čega je i ušao u aranžman kojim će biti prisutan na kablovskoj televiziji Open TV IPTV, tablet računarima i mobilnim telefonima, preko interneta i 3G mobilne mreže.

Korisnici usluge, koja će promotivno krenuti od 1. septembra, moći će da prate utakmice Lige šampiona u fudbalu, košarkaške utakmice i druge sportove na domaćem terenu i u svetu, rekao je generalni direktor Telekoma Srbija.

Radujko je naglasio da će nova usluga doprineti razvoju sportova u Srbiji u svim njenim vidovima.

Ova investicija predstavlja najznačajnije ulaganje Telekoma Srbija posle kupovine većinskog paketa Telekoma Srpske i osnivanja operatora m:tel u Crnoj Gori.

Na ovaj način, Telekom Srbija je postao prvi telekomunikacioni operator u Srbiji koji će pored distribucije imati značajnu ulogu i u proizvodnji multimedijalnih sadržaja.

Telekom Srbija će, tako, svojim korisnicima preko internet televizije (Web TV) i televizije putem mobilnih uređaja, telefona i tablet računara (Mobile TV) omogućiti gledanje televizijskog programa čak 14 kanala.

TV Arena Sport i Telekom Srbija već su pokrenuli i nove zajedničke projekte koji će uskoro biti ponuđeni na tržištima Srbije, BiH i Crne Gore.

Telekom Srbija će na ovaj način korisnicima ponuditi sopstvene sadržaje i tako proširiti već značajnu ponudu multimedijalnih servisa.

Za razliku od klasične televizije, korisnici će putem interneta i mobilnog telefona uz Web i Mobile TV, pored TV programa, moći da prate i specijalne i ekskluzivne sadržaje kao što su prenosi utakmica, koncerata, filmova ili različitih zabavnih i informativnih emisija koje nisu na redovnom programu.

 Nove usluge Web i Mobile TV  korisnicima Telekoma Srbija biće omogućena od 1. septembra. Televizijski program putem Interneta (Web TV) biće dostupan u okviru 3 paketa: Osnovnog (B92 info, SOS kanal, Studio B, Feelmax Yu, TV S, Travel, Outdoor, BBC world, DM SAT), Arena paketa (Arena 1, 2, 3, 4) i Paketa za odrasle (Dorcel).

Dodatna pogodnost je i to što korisnik Web TV-a, kada mu je potrebno da na taj način ima pristup ovim TV programima, pakete može da aktivira i na samo 24 sata.

Putem mobilnog telefona (Mobile TV), korisnici će moći da prate sadržaj 14 TV kanala: B92 info, Studio B, SOS kanal, Metropolis, Arena Sport 1, 2, 3, 4, Feelmax, TV S, Bloomberg, BBC world, Deutsche Welle i Dorcel, takođe podeljenih na Osnovni (TV uživo), Arena i Paket za odrasle.

Vrlo je jednostavno, korisnici na Mondo WAP portalu treba da izaberu opciju Video i uz pomenute TV programe na raspolaganju će imati i druge zanimljive multimedijalne sadržaje kao što su: Stanje na putevima, Filmovi i serije, Fudbal Liga Šampiona i Liga UEFA i slično.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik